בדיקה אונליין להפרעת קשב יעילה וכעת במחיר מבצע לחודש ספטמבר -999 ש”ח בלבד!
הידעתם שיש פחות בעיות נוירולוגיות בחופשת הקיץ?! פחות לחץ- פחות מיגרנות… פחות לימודים- פחות הפרעות קשב….
כעת היגיע סוף הקייץ וצריך להיערך לקראת השנה החדשה הבאה עלינו לטובה. קונים ספרים כלי כתיבה ומחברות. שולחים שנה טובה ומתכוננים לחגים. רגע, ומה עם הלימודים?האם יש לכם סוגיות שנותרו פתוחות משנה שעברה? תככנתם לבדוק את נושא הקשב? מה המליצו המורים? יש בעיה בכלל? לבדוק או לא לבדוק?
לבדוק או לא לבדוק? זו השאלה!
הרבה הורים אומרים לעצמם:”עם הגיל זה יעבור”. נכון הפרעת קשב הינה הפרעה התפתחותית כלומר עוברת ברב המקרים עם הגיל. אבל כאשר היא קיימת היא יכולה להיות די כואבת. דוגמא: ניתן להשוות למצב קצת ,דומה לשן חלב עם חור. לטפל או לחכות שהיא תיפול? התשובה היא שניתן לחכות אם לא כואב. אבל אם כואב כדאי לטפל, פחות סבל. כך גם בהפרעת קשב. אם הילד “כואב” כדאי לטפל, פחות סבל.
מה בעצם בודקים בבדיקה הנוירולוגית להפרעת קשב?
מסתכלים על מה שיש ומה שאין:
מה שאין- חשוב לודא שאין בעיות רפואיות, נוירולוגיות או רגשיות משמעותיות שיכולות להתבטא בבעיות לימודיות ונראות דומות להפרעת קשב. לדוגמא בילדים שהיו פגים יש יותר בעיות נוירולוגיות בכלל ולקויות למידה בפרט. גם התכווצויות /אפילפסיה יכולה להתבטא לא כמחלה שבה נופלים אלא כניתוקים או בהיות. בעיות רגשיות שכיחות בגיל הילדות בעיקר באזור דרום הארץ ששם הילדים חווים חרדה לאור המצב הביטחוני. התמודדות רגשית עם דיכאון וחרדה דורשות הרבה אנרגיה ולעיתים קרובות מתבטאות כבעיית קשב.
מה שיש- לומר מה הסממנים של בעיית הקשב? ממתי הם קיימים? באיזה מישורים הדבר מתבטא? האם מפריע לתיפקוד? האם הילד סובל? האם יש בעיות נוספות המקשות את ההתמודדות עם להפרעת הקשב? האם יש סיפור משפחתי דומה? האם זהו סיפור של כשלון? הצלחה?
על מנת להגיע לאבחנה משתמשים בשאלון להורים ולמורים בשאלון בודקים את כמות וחומרת התסמנים בבית ובבית הספר.
הבדיקה הנוירולוגית שיכולה להעישות גם באופן מקוון, במרפאה אונליין מוודאת שאין בעיות נוירולוגיות משמעותיות אחרות. היא בדר”כ תקינה בילדים עם הפרעת קשב. כלומר הבדיקה משמשת לוודא את “מה שאין” (בעיה נוירולוגית קשה) ולא את “מה שיש” (לא בודקים את ההתנהגות של הילד במרפאה כדי לבסס את האבחנה של הפרעת הקשב).
אם לא ברור ועדיין יש ספקות – ניתן להפנות את הילד למבחן קשב ממוחשב יש מספר מבחניםכגון: MOXO,TOVA או CPT. במבחנים אילו בודקים עד כמה הקשב חורג מהנורמה וכן האם ריטלין משפר אתת התיפקוד.
במידה ויש הפרעת קשב ללא בעיות נוספות והילד משלם מחיר משמעותי בתחום הלימודי התנהגותי או/ו החברתי בדר”כ מנסים טיפול תרופתי.
לאחר תקופה של חודש- חודשייים חוזרים לדווח על יעילות ותופעות לוואי. בהתאם לדיווח ניתן להתאים מינון או להחליף תרופה. הביקורת לאחר תקופה הינה חשובה מאד להתאמת הטיפול.
ביקור מקוון איך מתבצע?
יוצרים קשר לקביעת תור
– בהתאם ישלח מייל עם:
-
3 מועדים אפשריים- תוך שבוע
-
קישור לתשלום –999 ש”ח
-
טפסים למילוי להורה (כ15 דקות) ולמורה